top of page
romark bakgrund.webp

LPS-pump och service i Roslagen 

Vi på Romans Markentreprenad är specialister på LPS-pumpar och kan hjälpa dig med installation, reparation eller service av din LPS-pump.

En LPS-pump är ett smidigt och pålitligt system som hanterar ditt avlopp, och är dessutom något som vi på Romans Markentreprenad är specialister på. När du vill ha ett enkelt och hållbart system som enkelt kan repareras föreslår vi LPS-pump till dig som fastighetsägare. Det är en fördelaktig och kostnadseffektiv lösning för dig som husägare.

LPS-pumpservice

Vi är en serviceverkstad åt SKT-Skandinavisk kommunalteknik. Om du tillhör en VA-samfällighet kan vi reparera och serva er pump, och vi har även jouravtal med ett flertal VA-föreningar. Med vår erfarenhet och expertis gällande LPS-pumpar kan vi utföra pålitlig och kostnadseffektiv service eller reparation av din LPS-pump.

Roslagens bästa markfirma, hör av dig så får du se!

Information om LPS-pumpar

LPS-system är underhållsfria

​LPS står för Low Pressure Sewer men kallas även för tryckavlopp och som har många fördelar. En av de främsta är att LPS-systemet inte kräver något förebyggande underhåll. Normalt driftsätter man LPS-systemet med en pump i pumpbrunnen. Det finns således inga vippor som ska spolas eller oljor som ska bytas i LPS-systemet.

 

Lösningen är skapad för att vara så enkel som möjligt för fastighetsägaren att driva. Skulle det uppstå någon form av störning går det därför oftast lätt och snabbt att åtgärda då pumpen nås med ett enkelt handgrepp och vanligtvis använder man utbytespumpar under själva reparationen vilket gör att allt förblir fungerande under reparationen. 

 

Skruvpump och pumpstyrning

​Med den revolutionerande skruvpumpen, som är implementerad i LPS 2000Q, garanteras en säker drift i alla typer av fastigheter. Pumpkapaciteten är i sin tur stor med sammanlagt 4 pumpar som arbetar parvis och oberoende. Pumpsystemets unika antivakuumventiler ser dessutom till att häva undertryck som kan ske till följd av exempelvis pumpning i nedförsbacke.

Gällande pumpstyrning levereras enheten med start/stopp-automatik och larmutgång, där automatiken är förberedd för alternerande drift för en jämn belastning av LPS-pumpen.

Om ett fel inträffat med din pump ska du veta att det alltid är nära till service för dig med ett LPS tryckavloppssystem. Vi håller på att se över företag som servar och reparerar LPS-pumpar samt erbjuda serviceföretag att bli LPS-certifierade. Vi kommer snarast möjligt att uppdatera listan.

Behöver du hjälp med din LPS-pump? Känn dig välkommen att kontakta oss!

berg och markspräckning.png

När du behöver få berg eller sten avlägsnat på din mark, kan vi utföra bergsprängning och bortforsling av material.

jord och grus.png

Vi utför schaktarbeten och bortforsling, samt hemleverans av grus och jord till dig med hämtlager hos oss. 

trädfällning.png

Vi kan hjälpa dig med att fälla träd på din mark tryggt och effektivt, med bortforsling eller uppsågning om du vill. 

dränering2.png

När du är i behov av dränering kring ditt hus eller din mark kan vi utföra fullständiga dräneringsarbeten.

lps.png

Vi är behöriga att utföra service or reparationer på LPS-pumpar, utöver installation och driftsättning av pump.

vatten och avlopp.png

Vi kan hjälpa dig med att koppla upp ditt hus eller din fastighet till kommunalt vatten och avlopp utefter dina behov. 

grunder.png

När du behöver arbete med husgrunder utfört kan vi lägga nytt åt dig eller bättra på redan existerande grunder. 

tomtplanering.png

Vi kan hjälpa dig med en professionelt utförd tomtplanering och entreprenad för dina planer på tomt- och utomhusmiljö.

vägunderhåll.png

Vi kan hjälpa dig med vägunderhåll som snöröjning, plogning halkbekämpning, hyvling mm. 

Romark - vi är specialister på LPS-pumpar!

När du är i behov av felsökning eller annan service gällande din LPS-pump är det alltid bäst att kontakta en erfaren och professionell firma som oss på Romans markentreprenad. Vi kan åtgärda fel som uppstår eller byta ut LPS-pumpen när det krävs, där vi givetvis rådgör med dig om ett byte är nödvändigt innan vi åker ut till dig.

 

Vi bedriver vår verksamhet med dig som kund i fokus och arbetar alltid för att du ska vara fullständigt nöjd med resultatet vi lämnar efter oss när vi är klara hos dig. Kontakta oss redan idag för professionell rådgivning. 

bottom of page