top of page
romark bakgrund.webp

Trädfällning i Roslagen

För dig som är i behov av trädfällning finns vi på Romans Markentreprenad redo att hjälpa dig med säkra och professionella trädfällningar! 

Professionellt utförd trädfällning med Romans Markentreprenad, från undersökning och planering till trädfällning och bortforsling utfört av erfarna trädfällare. Vi klarar av alla svåra utmaningar och vi vet vilka åtgärder som är nödvändiga för trädfällning, sektionsfällning, trädplockning och stubbfräsning. Våra utbildade, erfarna och professionella trädfällare utför alla uppdrag med fokus på säkerhet, så att du tryggt kan luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. 

 

Utförande av trädfällning

Före fällning gör vi alltid en grundlig bedömning av trädets lutning och hälsa, omgivningens karaktär samt av rådande vindförhållanden. Därefter bestämmer vi i vilken riktning och med vilken metod trädet ska fällas. Om möjligt fäller vi trädet helt från marken, vilket är det mest tids- och kostnadseffektiva sättet.

Om trädet emellertid lutar fel eller om utrymmet runt omkring är väldigt begränsat så utför vi sektionsfällning av trädet, vilket innebär att trädet monteras ned bit för bit. På detta sätt undviker vi att skada närliggande hus, ledningar eller känslig och ömtålig vegetation i trädets närhet. När vi tar oss upp i trädet så sker detta alltid på ett säkert sätt och med hjälp av modern och CE-märkt utrustning.

Storstockholms bästa markentreprenad, hör av dig så får du se!

Bra att veta om trädfällning

Trädfällning är ett stort beslut som man sannerligen inte skall ta lätt på. Döda eller döende träd fälls dels ur en hälsosynpunkt och dels av säkerhetsskäl men även av estetiska orsaker. Men det finns också levande och friska träd som måste tas ned då de tränger och stör andra träd, byggnader, vägar eller elledningar. I dessa fall är det inte att rekommendera att utföra jobbet själv då det kan innebära både en stor fara och en hög kostnad om arbetet misslyckas.

Det säkraste, miljövänligaste och mest kostnadseffektiva alternativet i ett sådant fall är att en professionell klättrare tar sig upp i trädet för att plocka ned trädet i sektioner, uppifrån och ned. Det gör att man undviker skador på mark och miljö samt slipper kostnader för exempelvis skylift.

För att göra en rimlig prisbedömning ser vi alltid till att komma ut till dig på plats för att kika på uppdraget, helt kostnadsfritt så klart. Efter mötet får du en offert med pris som du kan gå igenom i lugn och ro. Det är alltid ditt val om du vill acceptera offerten eller inte, vilket innebär att du inte förlorar något på att kontakta oss. - Bättre än så blir det inte!

berg och markspräckning.png

När du behöver få berg eller sten avlägsnat på din mark, kan vi utföra bergsprängning och bortforsling av material.

jord och grus.png

Vi utför schaktarbeten och bortforsling, samt hemleverans av grus och jord till dig med hämtlager hos oss. 

trädfällning.png

Vi kan hjälpa dig med att fälla träd på din mark tryggt och effektivt, med bortforsling eller uppsågning om du vill. 

dränering2.png

När du är i behov av dränering kring ditt hus eller din mark kan vi utföra fullständiga dräneringsarbeten.

lps.png

Vi är behöriga att utföra service or reparationer på LPS-pumpar, utöver installation och driftsättning av pump.

vatten och avlopp.png

Vi kan hjälpa dig med att koppla upp ditt hus eller din fastighet till kommunalt vatten och avlopp utefter dina behov. 

grunder.png

När du behöver arbete med husgrunder utfört kan vi lägga nytt åt dig eller bättra på redan existerande grunder. 

tomtplanering.png

Vi kan hjälpa dig med en professionelt utförd tomtplanering och entreprenad för dina planer på tomt- och utomhusmiljö.

vägunderhåll.png

Vi kan hjälpa dig med vägunderhåll som snöröjning, plogning halkbekämpning, hyvling mm. 

Romark - professionell trädfällning!

​Vi på Romans Markentreprenad åtar oss trädfällning från privatpersoner, företag, kommuner och bostadsrättsföreningar, och självklart har vi F-skattebevis samt full ansvarsförsäkring för såväl din som vår egen trygghet.

 

Om du vill, ombesörjer vi även bortforsling av träd och grenar, men om du hellre vill spara trädet till vinterns eldning är det inga problem, då sågar vi gärna upp det i längder enligt dina önskemål. Dessutom har vi tillgång till kranlastbil, och kan därför även dra fram stam och ris till farbar väg för hämtning på begäran. Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. 

bottom of page