top of page
romark bakgrund.webp

VA - kommunalt vatten och avlopp i Roslagen

När du behöver bli uppkopplad på kommunalt vatten eller avlopp eller få dina markgående rör undersökta kan vi på Romans Markentreprenad hjälpa dig!

För dig som behöver koppla upp dig på det kommunala avloppet eller behöver undersöka dina rör som redan är påkopplade på det kommunala avloppet finns vi på Romans Markentreprenad tillgängliga.

 

Vi arbetar i Roslagen med komplett markentreprenad och hjälper både privatpersoner och företagskunder. 

Vi gör det tunga lyftet åt er, dessutom med rotavdrag på arbetskostnaden. Tänk på att använda dig av ROT-avdraget och få sänkt arbetskostnad vid anläggning av enskilt avlopp till villan eller sommarstugan.

 

Vi hjälper dig gärna med vägledning och rådgivning om du har frågor eller funderingar!

Varför byta från enskilt till kommunalt avlopp?

I Roslagen har det blivit vanligt att man som privatperson köper eller har köpt en sommarstuga, gård eller fritidsboende som med största sannolikhet har en egen brunn eller ett s.k. enskilt avlopp som man sedan vill göra om till ett permanent boende.

 

Det har därför blivit viktigare att se över skicket på sitt vatten och avloppsanläggning, där det är allt spillvatten från vad hushållet förbrukar, så som wc, dusch-, disk- och tvättvatten som ska hanteras. Du kan läsa mer om kommunalt vatten och avlopp nedan!

Roslagens bästa markfirma, hör av dig så får du se!

Bra att veta om vatten och avlopp

Vem ska tänka på sitt VA – vatten och avlopp?

Först och främst vill du säkerställa din hälsa med att ditt dricksvatten är I bästa kondition så att ni inte dricker dåligt grundvatten från ett enskilt avlopp som kanske har en pump som inte pumpar som den ska, blir överfull och kan orsaka exempelvis slamflykt. Du som vill att ditt hus och din mark ska “andas” på det bästa sättet för att ditt långvariga boende ska hålla sig torrt, ifall du tänkt bo där långsiktigt. Det blir helt enkelt dyrt i längden om man förstör sin dyrbara mark.

Ett väl fungerande kommunalt vatten och avloppssystem är viktigt för att skydda naturen och ditt dricksvatten från föroreningar, samt för att hindra näringsämnen från att läcka ut i vattendrag vilket orsakar övergödning.

Övergödning är ett miljöproblem som kan leda till algblomning, syrebrist och fiskdöd. Vi på Romans Markentreprenad AB har lång och gedigen erfarenhet inom området avlopp. Vårt verksamhetsområde är Roslagen med omnejd. Tveka inte att kontakta oss på Romans Markentreprenad, vi ser till att arbetet utförs korrekt och är enligt dina specifika önskemål. Vi på Romans Markentreprenad åtgärdar dina problem med långsiktiga avloppslösningar.

Du som äger hus eller på något vis är en fastighetsägare är den som bär huvudansvaret för att ha ett fullt fungerande avlopp, har du koll på att det fungerar optimalt för framtiden och om ditt enskilda avlopp verkligen klarar av det hushållet förbrukar? Den risk du bär är att vattnet du dricker är kontaminerat av olika föroreningar som tex. bakterier och att övergödande ämnen hamnar I din egen eller grannars dricksvattenbrunn.

berg och markspräckning.png

När du behöver få berg eller sten avlägsnat på din mark, kan vi utföra bergsprängning och bortforsling av material.

jord och grus.png

Vi utför schaktarbeten och bortforsling, samt hemleverans av grus och jord till dig med hämtlager hos oss. 

trädfällning.png

Vi kan hjälpa dig med att fälla träd på din mark tryggt och effektivt, med bortforsling eller uppsågning om du vill. 

dränering2.png

När du är i behov av dränering kring ditt hus eller din mark kan vi utföra fullständiga dräneringsarbeten.

lps.png

Vi är behöriga att utföra service or reparationer på LPS-pumpar, utöver installation och driftsättning av pump.

vatten och avlopp.png

Vi kan hjälpa dig med att koppla upp ditt hus eller din fastighet till kommunalt vatten och avlopp utefter dina behov. 

grunder.png

När du behöver arbete med husgrunder utfört kan vi lägga nytt åt dig eller bättra på redan existerande grunder. 

tomtplanering.png

Vi kan hjälpa dig med en professionelt utförd tomtplanering och entreprenad för dina planer på tomt- och utomhusmiljö.

vägunderhåll.png

Vi kan hjälpa dig med vägunderhåll som snöröjning, plogning halkbekämpning, hyvling mm. 

Romark - välskött VA!

När det gäller ditt avlopp  och kommunalt vatten vill vi på Romans Markentreprenad att du ska veta att vi alltid finns tillgängliga för att hjälpa dig. Vi bedriver vår verksamhet med dig som kund i fokus, där vår hemsida finns här för att du som kund ska kunna hitta oss och få hjälp med alla dina AV-relaterade problem.

 

Vi har tillgång till alla verktyg som kan behövas för att hjälpa dig då något händer med ditt avlopp, och vi finns alltid tillhands för dig som har problem. Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss för att få hjälp att ta reda på vad som skett med ditt avlopp, eller för att koppla på din fastighet till det kommunala avloppet och vattenledningarna.

bottom of page